VC Herentals won moeizaam tegen een erg vinnig spelend Wavria. Dufraing maakte met een strak schot een beauty doelpunt.

De beste kansen waren in de 1e helft voor een vinnig Wavria.  Doelman De Booij redde 2 keer knap met de voet.

In de 2e helft kende VC Herentals een sterk 1e kwartier. Op pas van Adriaenssen schoot Dufraing met een strak schot de 1-0 op het bord.

Wavria probeerde nog en VC Herentals counterde gevat. De kansen werden echter door o.a. Steven Van Genechten, Verbert en Slechten gemist.

Volgende week speelt VC Herentals de topper op Branddonk.

Foto's Guy Verellen / Ludo Coenen / N.

Extra  verslag Kurt & Wendy Van Leemput VC / N :

Na de 1 op 9 was VC Herentals het aan zichzelf verplicht om de volle buit binnen te halen tegen Wavria, de ploeg die het  op de openingsspeeldag klopte met 1-5.  De thuisploeg kon geen beroep doen op Heylen en Wouters, Van Grieken vervolledigde de ziekenboeg met een knieblessure.

De openingsminuten waren voor de bezoekers met een achterwaartse kopbal van Janssens en een minuut later een uitstekende kopkans voor Dillien na een loepzuivere voorzet van Van Eynde.  Thuisgoalie De Booij behoedde rood-wit twee keer van een vroege achterstand.

Op het eerste Herentalse gevaar was het meer dan tien minuten wachten toen Verbert in de diepte werd gestuurd maar de bal iets te ver voor de voet liet uitlopen waardoor Ceuppens als eerste bij het leder was.  Rond het halfuur voerde de thuisploeg de druk even op maar kon dat niet in kansen verzilveren.

Het tempo zakte opnieuw zienderogend en Wavria toonde zich opnieuw gevaarlijk wanneer De Booij de bal nog net kan afweren na een scrimmage voor doel.  Een flauwe kopbal van Verbert was meteen het laatste wapenfeit uit een erg slappe eerste helft.

De tweede helft beloofde toch wat beterschap wanneer Verbert al snel op recht een actie kon opzetten, vanuit een schijnbaar onmogelijke positie kreeg Jonas de bal toch nog voor doel maar Van Genechten stond niet op de juiste positie om de openingstreffer te scoren.

Die treffer kwam er even later dan toch wanneer een voorzet van Adriaenssen afwijkt en in de voeten van Dufraing komt die met een fantastische pegel rood-wit dan toch op voorsprong bracht.  Herentals zat duidelijk in een goede periode want nauwelijks een minuutje later werd Verbert diepgestuurd maar opnieuw zat Ceuppens eerst bij de bal.  Herentals morste net als in Balen opnieuw met de kansen wanneer Dufraing nipt naast besloot met het hoofd.

Naar het einde van de wedstrijd werd het opnieuw bibberen voor VCH toen een vrije trap maar rakelings naast de verste paal scheerde. Wavria drukte maar dat gaf de mogelijkheid aan de thuisploeg om gevat te counteren.  Van Peer kon een snelle tegenaanval opzetten , samen met 4 andere rood-witten konden zij een man meer situatie echter niet uitspelen.  Wanneer de scheids het laatste fluitsignaal liet horen volgde een zucht van opluchting want ondanks een zeer matige eerste helft knoopt Herentals opnieuw aan met een driepunter.

Een zege die absoluut nodig was vermits zowel Balen en Heikant de drie punten pakten.  Volgende week wacht een aartsmoeilijke verplaatsing naar Branddonk, een ploeg waar Herentals het altijd zeer lastig mee heeft. Nadien volgt een welverdiende winteronderbreking van twee weken.

VC Herentals speelde met:  De Booij Niel;  Van Doninck Jelle;  Verwimp Stef;  Luyckx Lars;  Adriaenssen Robin;  Slechten Jochen;  Verbert Jonas;  Van Der Schraelen Thomas;  Van Genechten Steven;  Van Peer Nick;  Dufraing Kevin.
Bank:  Maes Jens;  Verschaeren Jason;  Schuerwegen Joris;  Van De Weyer Dries.
Vervangingen:  81e  Schuerwegen Joris voor Adriaenssen Robin

Doelpunten:   56e  Dufraing Kevin  1 – 0.